Зеленська відкрила регіональний форум «Реформа шкільного харчування»

Зеленська відкрила регіональний форум «Реформа шкільного харчування»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська відкрила перший регіональний форум «Реформа шкільного харчування».

Як передає кореспондент Укрінформу, трансляція заходу, що відбувається у Бучі на Київщині, здійснюється на сторінці Міністерства освіти і науки у Фейсбуці.

«Ця глобальна реформа, всеукраїнська реформа - про дітей і для дітей, задля здоров’я наших дітей сьогодні і задля здоров’я українців у майбутньому», - наголосила перша леді.

Вона зазначила, що реформування шкільного харчування розпочалося з комплексного дослідження стану шкіл.

За словами Зеленської, минулий рік став етапом перших конкретних кроків і перших здобутків у реформі шкільного харчування.

«Минулого року ми охопили всі чотири блоки проблемних питань... – це застаріла нормативна база, це питання якості та безпечності харчових продуктів, це ресурсне забезпечення шкіл і, авжеж, культура здорового харчування», - сказала вона.

Наступним кроком, за словами першої леді, є імплементація напрацювань на місцях.

«Зрозуміло, що дуже часто перешкодою на шляху до впровадження нових цікавих, чудових ідей може стати брак комунікації, тому сьогодні ми з вами тут. Ми маємо обговорити всі питання, всі проблеми, які можуть виникати, і знайти відповіді на всі запитання», - наголосила дружина Президента.

Олена Зеленська анонсувала проведення у регіонах ще чотирьох форумів «Реформа шкільного харчування».

«Наразі ми запланували 5 таких регіональних форумів, це перший. І протягом серпня, вересня і жовтня ми проведемо ще чотири. Ми поки що плануємо тільки, тому не можемо сказати, в яких саме регіонах вони пройдуть, це буде також залежати від активності місцевої влади. Хто перший запропонує – ми приїдемо», - розповіла Зеленська.

Читайте також: Зеленська відкрила фотовиставку «Не|видиме життя», присвячену безбар’єрності

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» проводиться з ініціативи першої леді у співпраці з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, ДП «Прозорро» та за підтримки ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи дружини Президента в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у серпні заявив, що уряд виділить громадам 400 млн грн для підтримки реформи харчування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-