Капсулу часу з посланням від юних науковців та Зеленського заклали у Пущі-Водиці

Капсулу часу з посланням від юних науковців та Зеленського заклали у Пущі-Водиці

Фото
Укрінформ
У Пущі-Водиці в майбутньому Міжнародному центрі дитячої наукової творчості заклали капсулу з посланням від юних науковців та Президента України, яку відкриють через 30 років, на 60-ту річницю Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітаю вас! Дайте вгадаю: за вікном 2051 рік і Україна святкує свою 60-ту річницю Незалежності. Ну що ж майбутнє настало. Сподіваюсь, Україна вийшла на новий технологічний рівень, а українці стали щасливішими... Певно, ви вже з легкістю долаєте захворювання, які нам подолати було не під силу. Вирощуєте городи ледь не силою думки, дістаєтеся гіперлупами до найвіддаленіших куточків нашої країни, а власними шатлами у відкритий космос. Ви примножите важливі розробки нашої планети, а для цього я раджу дбати і про власний ресурс. А ще розвивайте свої таланти, випробовуйте себе у власних галузях: акторському, художньому мистецтві, програмуванні, архітектурі, економіці чи медицині. ...Дослухайтеся до свого серця, але водночас звертайте увагу на голос розуму. Шануйте себе та вибудовуйте власні кордони. Вірте так само, як вірю я в вас, а роблю це щиро та натхнено", - написав Президент України Володимир Зеленський в посланні.

Капсулу часу з посланням від юних науковців та Зеленського заклали у Пущі-Водиці / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Також в капсулу заклали послання юних науковців до майбутніх поколінь.

Читайте також: За роки незалежності юні вчені Дніпропетровщини зробили понад 200 винаходів

Як повідомляв Укрінформ, в Пущі-Водиці створять Міжнародний центр дитячої наукової творчості. Проєкт створюється за підтримки ЮНЕСКО та Міністерства освіти та науки України, а також Національної академії наук України та за партнерства Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору НАСА. Будівництво відбувається в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-