12 лабораторій для розвитку юних учених: у Пущі-Водиці створять міжнародний центр

12 лабораторій для розвитку юних учених: у Пущі-Водиці створять міжнародний центр

Фото
Укрінформ
У Києві представили проєкт будівництва в Пущі-Водиці Міжнародного центру дитячої наукової творчості на базі Малої академії наук.

Заклад передбачає спорудження 12 лабораторій для розвитку юних науковців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"6,5 тис. вчителів долучені до цієї спільноти, яка зветься Мала академія наук. З упевненістю скажу, що саме МАНівці роблять сьогодні найбільший вплив у стартап-рух, який відбувається в Україні. Він підживлюється саме випускниками і учасниками Малої академії наук. Це центр науково-популярної творчості, це перспективне дослідження в галузі STEM-освіти, адже Мала академія наук - це єдиний центр, що підтримує STEM-освіту", - сказав на презентації проєкту будівництва Міжнародного центру дитячої наукової творчості міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Центр створюється з ініціативи Малої академії наук та за підтримки уряду для проведення заходів країн-членів ЮНЕСКО.

Читайте також: Українські учні та студенти отримали 10 нагород міжнародної наукової олімпіади

Планується, що він стане головним майданчиком України для проведення всеукраїнських і міжнародних конкурсів та олімпіад, підготовки педагогів і молодих науковців.

«Тут будуть майданчики для творчості юних науковців, готель, а також на місці проводитимуть всеукраїнські та міжнародні конкурси та олімпіади, готуватимуть педагогів та молодих науковців», - зазначив президент Малої академії наук України та академік НАН України Станіслав Довгий.

За його словами, очікується, спорудження центру завершиться у 2023 році.

У Пущі-Водиці створять Міжнародний центр дитячої наукової творчості / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

У створенні центру та його лабораторій беруть участь фахівці ЮНЕСКО, Міжнародного руху за науково-технологічне дозвілля, американської Національної лабораторії Аргон, Європейського центру ядерних досліджень, а також NASA. Наразі у Пущі Водиці реконструюють старий корпус літнього табору.

Читайте також: Українські розумні окуляри, які рахують калорійність їжі, отримали «золото» на виставці інновацій

12 лабораторій природничих наук, технології, інженерії та математики розробляються в партнерстві з провідними міжнародними дослідницькими інституціями. Кожну з них будуть курувати вчені зі світовими іменами.

Окрім цього, Центр має стати осередком роботи з викладачами STEM-напряму, їхнього знайомства з актуальними педагогічними практиками, підходами до розвитку молодих науковців, опанування нових лабораторних та освітніх методик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-