Епіфаній розпочав візит до Туреччини з нагоди 60-ліття свячення Варфоломія

Епіфаній розпочав візит до Туреччини з нагоди 60-ліття свячення Варфоломія

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розпочинає свій візит на о. Імврос (Туреччина) з нагоди святкування 60-ліття рукоположення Вселенського патріарха Варфоломія на диякона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Православної церкви України.

"12 серпня 2021 року Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній із супроводжуючими особами розпочинає візит на о. Імврос (Туреччина) з нагоди святкування 60-ліття рукоположення Вселенського патріарха Варфоломія на диякона. У другій половині дня відбудеться офіційна зустріч Предстоятеля Православної церкви України, також він візьме участь у вечірньому богослужінні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Михайлівському Золотоверхому монастирі презентували книгу про патріарха Варфоломія

Зазначається, що вранці 13 серпня урочисту літургію з нагоди ювілею звершать Вселенський патріарх Варфоломій, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, ієрархи – представники Кіпрської та Елладської Церков.

Острів Імврос є батьківщиною Патріарха Варфоломія. Тут у селі Агіос Теодорос він народився 29 лютого 1940 року, а 13 серпня 1961 року був висвячений на диякона.

Читайте також: Україна введе санкції проти окупантів за переслідування ПЦУ у Криму

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у листопаді минулого року заявив на літургії у Патріаршому соборі на Фанарі на честь засновника Константинопольської церкви Андрія Первозванного, що відвідає Україну з офіційним візитом на День Незалежності 2021 року у відповідь на запрошення Президента Володимира Зеленського.

Фото: twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-