В Україні запустять експеримент з платним інтернетом для в’язнів СІЗО

В Україні запустять експеримент з платним інтернетом для в’язнів СІЗО

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови, яким запроваджується експериментальний проєкт щодо платної послуги з надання доступу до Інтернету та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Відповідне рішення члени уряду ухвалили без обговорення на засіданні в середу, 11 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до проєкту постанови зазначається, що метою проєкту є визначення доцільності законодавчого закріплення права доступу осіб, узятих під варту, до глобальної мережі Інтернет та телефонного зв’язку, у тому числі можливих чинників, що можуть негативно вплинути на права, свободи та законні інтереси учасників кримінального провадження у разі надання особам, взятим під варту, такого права.

Таким чином, документом пропонується запровадити в окремих слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України експериментальний проєкт, відповідно до якого особам, взятим під варту, за відповідну плату надаватимуться послуги з доступу до глобальної мережі Інтернет та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії.

У проєкті постанови вказано, що проєкт щодо платної послуги з надання доступу до Інтернету та телефонного зв’язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби, визначених Міністерством юстиції, буде реалізовуватися до 30 квітня 2023 року.

Також документом уряд постановив Міністерству юстиції подати до 1 липня 2023 року звіт про результати реалізації експериментального проєкту.

Зазначається, що реалізація акта не потребуватиме додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України.

Читайте також: У Київському СІЗО відкрили оновлений корпус

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

У лютому 2021 року Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом, яким просить визнати протиправним наказ Міністерства юстиції щодо провадження цього експериментального проєкту.

10 червня 2021 року заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць поінформувала, що Окружний адмінсуд Києва задовольнив заяву Міністерства юстиції про закриття провадження у справі про визнання протиправним наказу Мін'юсту щодо запровадження експериментального проєкту з надання платних послуг у слідчих ізоляторах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-