Мінінфраструктури готує масштабний проєкт «Працюй в Україні» - Кубраков

Мінінфраструктури готує масштабний проєкт «Працюй в Україні» - Кубраков

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готує масштабний проєкт "Працюй в Україні", мета якого - створити високі стандарти роботи в усіх галузях інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

"До 30-річчя Незалежності ми готуємо масштабний проєкт “Працюй в Україні”. Його основна мета — створити високі стандарти роботи в усіх інфраструктурних галузях. Це стосується як освіти та державних сервісів, так і оплати праці, соціальних гарантій і кар’єрних можливостей", - написав міністр.

Читайте також: У Херсоні розробили професійний стандарт «Кухар»

Він нагадав, що Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) у 2020 році започаткувало проєкт із працевлаштування у дорожній галузі. За словами Кубракова, завдяки проєкту за 1,5 року працевлаштовано понад 35 тисяч дорожників. Міністр зазначив, що після перемовин з ринком і профспілками у дорожній галузі наразі забезпечений один з найвищих рівнів офіційних мінімальних зарплат в країні.

"Наразі ми маємо десятки тисяч українців, які замість заробіток у Польщі чи Італії обирають роботу вдома. Я особисто знаю кілька десятків історій дорожників у різних куточках нашої країни, які разом з "Великим будівництвом" відкрили нові можливості для розбудови вже власного життя. Це стосується спеціалістів усіх спеціальностей та суміжних галузей", - додав він.

Читайте також: Посвідки на проживання у Польщі мають 277 тисяч українців

Кубраков підкреслив, що Україні потрібні нові будівельники: мостовики, залізничники, дорожники, портовики тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2020 року Укравтодор разом з урядом та Офісом Президента у партнерстві з сайтом robota.ua та Державною службою зайнятості ініціював запуск проєкту «Дороги та робота».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-