Ексмер Глухова Мішель Терещенко розвінчав чотири стереотипи про Україну

Ексмер Глухова Мішель Терещенко розвінчав чотири стереотипи про Україну

Укрінформ
Ексмер Глухова, французький підприємець Мішель Терещенко вважає, що багато поширених серед європейців стереотипів про Україну не відповідають дійсності, і закликає інвестувати в нашу країну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Терещенко заявив у виступі на форумі "Україна 30. Імідж України".

Він зазначив, що першим таким хибним стереотипом є уявлення, що комуністичне минуле дотепер тяжіє над Україною. У цьому контексті Терещенко нагадав, що комунізм нашій країні нав'язали у 1917 році шляхом репресій і тортур.

"Але я ніколи не повірю, що Україна була справді комуністичною державою. Україна дуже сильна країна з індивідуалістичним підходом. Вона повністю поділяє європейські принципи та цінності і дуже далека від тих слов'янських стереотипів, які нам постійно нав'язують, від цієї "братньості". У 1991 році український менталітет подолав комунізм", - сказав Терещенко.

Другим хибним стереотипом він вважає поширену думку, що Україна - бідна країна.

"Це неправда. Я п'ять років обіймав посаду мера одного з найбідніших містечок Європи з 35-тисячним населенням. За ці п'ять років я побачив, які економічні проблеми впливають на українське суспільство, але ніхто до мене не приходив через те, що він вмирає від голоду чи від холоду", - зазначив ексмер Глухова.

Читайте також: Промоція України не враховує специфіку Східної Азії - посол України в Японії

Третім хибним стереотипом Терещенко назвав те, що в Україні немає середнього класу. На його переконання, середній клас в Україні дуже потужний, його просто не видно в статистиці.

"Всі ці ФОПи, представники малого і середнього бізнесу, те, як люди організовують своє життя, як вони солідаризуються в родинах, робить країну дуже сильною... Я вірю в те, що середній клас в Україні дуже активний, люди вже нічого не чекають згори, вони хочуть процвітання для себе, для своєї родини, і над цим працюють", - вважає французький підприємець.

Четвертий хибний, на думку Терещенка, стереотип - це те, що Україна не хоче боротися з олігархами. "Це абсолютно не так... Я вірю в те, що з олігархами хочуть боротися всі", - заявив ексмер.

Водночас, на його думку, деякі поширені уявлення про Україну справді мають під собою підгрунтя. У цьому контексті він назвав повільне втілення реформ і їх низьку ефективність та необхідність утвердження верховенства права.

"Правосуддя - все ще лотерея. Є чесні і сміливі судді та прокурори, але це невелика частка людей, і невідомо, чи будуть у вас у суді саме такі", - констатував він.

Читайте також: Джапарова назвала три завдання публічної дипломатії на п’ять років

Попри це нащадок роду Терещенків переконаний, що в Україну треба інвестувати, тому що люди тут "працьовиті і талановиті, вони постійно генерують якісь цікаві ініціативи, особливо молодь дуже креативно реагує на різні виклики".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-