Джапарова назвала три завдання публічної дипломатії на п’ять років

Джапарова назвала три завдання публічної дипломатії на п’ять років

Укрінформ
Міністерство закордонних справ за п’ять років завдяки публічній дипломатії хоче збільшити впізнаваність України у світі, досягти її сприйняття як демократичної європейської держави та активно просувати українську ідентичність.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на форумі «Україна 30. Імідж України».

Вона акцентувала, що Стратегія публічної дипломатії – це дуже практичний документ про прикладні речі.

«Ми перед собою у найближчі п’ять років ставимо три конкретні задачі: перша - у світі про Україну знають більше, тобто зростає рівень її впізнаваності й розуміння широкими іноземними аудиторіями, друга – Україну сприймають як демократичну європейську країну, яка рухається до повноправного членства в ЄС і НАТО попри зовнішню агресію Росії, і третя – у своїй зовнішньополітичній діяльності Україна покладається на дієву систему боротьби зі шкідливими наративами, спрямованими на дискредитацію української нації, і активно просуває власну ідентичність», - сказала Джапарова.

Вона додала, що Стратегія публічної дипломатії передбачає реалізацію цих задач за сімома напрямами – культурна, економічна, експертна, кулінарна, науково-освітня, спортивна та цифрова дипломатія.

Читайте також: У музеях світу вже запущено 37 україномовних аудіогідів – Джапарова

«Кожному з цих напрямів приділена окрема вагома увага і дипломатів, і експертів, які працюють з МЗС», - запевнила перша заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ у березні ухвалило першу в історії України п'ятирічну Стратегію публічної дипломатії, в якій сформульовано сім напрямів діяльності для просування позитивного іміджу держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-