Тест на антитіла не визначає рівень імунного захисту – МОЗ

Тест на антитіла не визначає рівень імунного захисту – МОЗ

Укрінформ
Робити тести на антитіла до коронавірусу SARS-CoV-2, щоб дізнатися, чи є у вас імунний захист від нього, немає сенсу. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Тести, якими вимірюють рівень антитіл, не стандартизовані. Різні лабораторії застосовують різні методи дослідження, різні одиниці вимірювання, тест-системи різної точності та чутливості, різне обладнання. Тому такі тести часто дають різні й вкрай неточні результати", - повідомляють у МОЗ.

Читайте також: Третя доза Pfizer збільшує рівень антитіл проти штаму Delta в 11 разів – виробник

У міністерстві зазначають, що антитіла є не єдиною ланкою захисту від COVID-19.

"Є ще клітинна імунна відповідь, яка зберігається довше та яку тест на антитіла не визначить. Це означає, що у вас може бути низький рівень антитіл, але при цьому непоганий захист від вірусу завдяки клітинному імунітету. Або навпаки, перша доза вакцини може дати високий рівень антитіл, але гарний захист з’явиться лише тоді, коли запрацюють інші ланки імунітету", - наголошують у МОЗ.

Читайте також: Як симптоми COVID-19 відрізняються у хворих залежно від віку і статі

Як повідомляв Укрінформ, з початку кампанії з вакцинації проведено 5 757 944 щеплення. Вакциновано – 3 669 513 осіб, з них отримали першу дозу – 3 669 511 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 2 088 433 особи (із них 2 людини отримали першу дозу за кордоном).

Станом на 3 липня в Україні лабораторно підтверджено 2 254 361 випадок захворювання на COVID-19. За минулу добу зафіксовано 827 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-