Як симптоми COVID-19 відрізняються у хворих залежно від віку і статі

Як симптоми COVID-19 відрізняються у хворих залежно від віку і статі

Дослідження
Укрінформ
Симптоми коронавірусу (COVID-19), які виявляються на початковому етапі зараження, різняться за віковою категорією та статтю. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Згідно з отриманими даними дослідження Імперського коледжу Лондона, зібраними з квітня по жовтень минулого року, було проаналізовано 18 симптомів коронавірусу, серед яких - втрата нюху, біль у грудях, постійний кашель, біль у животі та пухирі на ногах.

Читайте також: COVID-19 знижує когнітивні здібності сильніше, ніж інсульт

Зазначається, що у людей віком старше 60 років втрата нюху не була значною, і цей симптом узагалі не мав значення для людей старше 80 років. Проте особи з останньої категорії частіше страждали від діареї.

Для людей від 40 до 59 років постійний кашель мав більш високу значимість, а озноб або тремтіння - меншу значимість порівняно з особами віком від 80 років. Біль у грудях, незвичайний м’язовий біль, задишка та втрата нюху були найпоширенішими симптомами у людей віком від 60 до 70 років.

Читайте також: Третя доза Pfizer збільшує рівень антитіл проти штаму Delta в 11 разіввиробник

Натомість для людей віком від 16 до 39 років втрата нюху, біль у грудях, біль у животі, задишка та біль у очах були найбільш актуальними симптомами на початку захворювання.

Зазначається, що чоловіки найчастіше повідомляли про задишку, втому, озноб та лихоманку, у той час як жінки частіше казали про втрату нюху, біль у грудях та постійний кашель.

«Важливо, щоб люди знали, що найперші симптоми (коронавірусу – ред.) мають широкий діапазон і можуть виглядати по-різному для кожного члена сім'ї», - заявила дослідниця Клер Стівс.

Як повідомляв Укрінформ, дослідження показали, що друга доза вакцини AstraZeneca від COVID-19 не підвищила ризик утворення рідкісних тромбів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-