Адвокат Чауса заявив, що знайшов свого підзахисного

Адвокат Чауса заявив, що знайшов свого підзахисного

Відео
Укрінформ
Адвокат екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса Ростислав Кравець повідомив, що знайшов свого підзахисного. Наразі той знаходиться під захистом СБУ та отримує медичну допомогу.

Як передає Укрінформ, про це адвокат повідомив у відеозверненні.

«Миколу Чауса я все ж таки знайшов. Недарма був витрачений час... Я з ним поспілкувався. Стан його не дуже, тому я прекрасно розумію СБУ, і, на мою думку, йому (Чаусу — ред.) загрожує небезпека. Тому СБУ, я вважаю, абсолютно зараз правильно робить, що дає та забезпечує його безпеку», ㅡ заявив адвокат.

Крім того, в дописі на сторінці в Телеграмі адвокат повідомив, що Чаус отримує медичну допомогу, яка йому вкрай необхідна.

“Мені вдалося з ним поспілкуватись. На мій погляд, ситуація не те, щоб неординарна, таке взагалі немислимо, щоб могло взагалі відбутись”, - йдеться в повідомленні.

Кравець також поінформував, що Чаус наразі не є затриманою особою та знаходиться під захистом СБУ.

“Дуже сподіваюсь, що перші особи держави знайдуть в собі сміливість взяти на себе відповідальність і з максимальним дотриманням прав людини вирішити це питання”, - зазначив адвокат, додавши, що наразі спільно з колегами готує необхідні документи.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня зранку адвокат Ростислав Кравець заявив, що місце перебування його підзахисного не відоме ні йому, ні дружині Чауса.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення у селі на Вінниччині екссудді Миколи Чауса. Нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито “перехопили” співробітники СБУ і вивезли в невідомому напрямку.

У НАБУ повідомляли, що правоохоронці, які затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду Києва, на зв'язок із детективами Національного антикорупційного бюро України не виходили.

Детективи НАБУ в серпні 2016 року викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

Читайте також: СБУ заявляє, що не «викрадала» Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України і переховувався у Молдові.

3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку екссудді Чаусу.

3 квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-