Чауса затримали в Україні - НАБУ просить силовиків повернути їм утікача

Чауса затримали в Україні - НАБУ просить силовиків повернути їм утікача

Укрінформ
Правоохоронці, які затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду Києва, на зв'язок із детективами Національного антикорупційного бюро України не виходили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі НАБУ.

«Станом на 15:30 правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок із детективами НАБУ не виходили», - ідеться в повідомленні.

НАБУ закликає правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро.

Укрінформ звернувся за коментарем до СБУ, однак у спецcлужбі сказали, що наразі не коментують ситуацію.

Читайте також: Екссуддя Чаус заявив, що знайшов в Україні адвоката

Як повідомлялось, 30 липня низка українських ЗМІ повідомили, що викраденого у Молдові українського екссуддю Миколу Чауса виявили в одному із сіл Вінницької області.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева. Інформацію підтвердили в столичній поліції.

Читайте також: Якщо Чаус з’явиться на території іншої країни, ми його ніколи не отримаємо — Ситник

3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку колишньому українському судді Миколі Чаусу, який з 2016 року переховується в Молдові.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

Читайте також: У ДПСУ назвали абсурдними припущення, що екссуддя Чаус перебуває у її військовій частині

У вересні того самого року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік з України. З 11 листопада 2016 року він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У жовтні 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса від посади, а 28 листопада 2017 року прийняла рішення звільнити його з посади судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-