Місцезнаходження Чауса невідоме ані його адвокату, ані дружині

Місцезнаходження Чауса невідоме ані його адвокату, ані дружині

Укрінформ
Адвокат екссудді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що місце перебування його підзахисного досі невідоме. 

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Телеграм.

"Для тих, кому не байдужа доля Миколи Чауса. Для початку розвіємо міфи. Перше, дружина Миколи Чауса з ним від моменту викрадення не спілкувалася. Друге, СБУ, дійсно, повідомила дружині Миколи Чауса, що він у них. Третє, на даний момент місцезнаходження Миколи Чауса мені, як адвокату, і його дружині невідомо", - написав Кравець.

Читайте також: СБУ заявляє, що не «викрадала» Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень

Він повідомив, що сьогодні планує відвідати ще кілька місць, де Чаус може перебувати, та пообіцяв інформувати громадськість про ситуацію.

Як повідомлялося, 30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення у селі на Вінниччині екссудді Миколи Чауса. Нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито “перехопили” співробітники СБУ і вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: НАБУ стверджує, що СБУ відмовилася передати їм розшукуваного суддю Чауса

У НАБУ повідомляли, що правоохоронці, які затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду Києва, на зв'язок із детективами Національного антикорупційного бюро України не виходили.

Детективи НАБУ в серпні 2016 року викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус утік з України і переховувався у Молдові.

3 березня колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила в наданні політичного притулку екссудді Чаусу.

3 квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня Національне Антикорупційне Бюро заявило, що Служба безпеки України відмовилася передати їм затриманого екссуддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса під час привезення його до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-