Монастирський обіцяє посилити контроль за великоваговим транспортом на дорогах

Монастирський обіцяє посилити контроль за великоваговим транспортом на дорогах

Укрінформ
Новопризначений голова МВС Денис Монастирський вважає, що в Україні має бути посилений контроль за великогабаритним та великоваговим транспортом.

Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, ця тема піднімалася під час зустрічі голови МВС з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, передає Укрінформ.

“Є завдання: якнайдовше зберегти в хорошому стані оновлені українські дороги. І для цього особливо актуальним є посилення контролю за великогабаритним та великоваговим транспортом”, - заявив очільник МВС.

Читайте також: ВР розблокувала підписання закону про посилення габаритно-вагового контролю на дорогах

Зазначається, що сторони, серед іншого, обговорили шляхи співпраці у посиленні відповідальності за перевантаження транспортом доріг.

“Набираємо обертів і працюємо разом з Міністерством інфраструктури над аудитом вже діючої системи габаритно-вагового контролю та взаємодіємо під час запуску нових об’єктів”, - сказав глава МВС.

Читайте також: Рада вдосконалила здійснення габаритно-вагового контролю транспорту

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 червня 2021 року ухвалила закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» (№3743).

Зміни законодавчо закріплюють можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документу про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, в автоматичному режимі, та повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

Читайте також: «Зважені та щасливі»: Зеленський підписав закон про штрафи за перевантажені фури

Закон також посилює відповідальність автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм.

Ухваленим документом також запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю, яка передбачає, зокрема, накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.

Зокрема, запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото і кінозйомки, відеозапису в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-