Рада вдосконалила здійснення габаритно-вагового контролю транспорту

Рада вдосконалила здійснення габаритно-вагового контролю транспорту

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок ухвалила закон щодо вдосконалення здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів.

Відповідний законопроєкт №3743 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» у другому читанні підтримали 257 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зміни законодавчо закріплюють можливість фіксації порушень, пов’язаних з відсутністю документів (дозволів) щодо узгодження умов та режимів перевезення в разі перевищення вагових або габаритних обмежень чи документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів, в автоматичному режимі, та повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

Закон також підвищує відповідальність автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм.

Ухваленим документом також запроваджується відповідальність за відмову від габаритно-вагового контролю, яка передбачає накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн) та за порушення, допущені при заповненні вантажовідправником товаро-транспортної накладної або інших передбачених законодавством документів на вантаж.

Читайте також: «Зважені та щасливі»: Зеленський підписав закон про штрафи за перевантажені фури

Запроваджується адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото і кінозйомки, відеозапису в тому числі зафіксовані в автоматичному режимі.

Змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлюється відповідальність за невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики з питань безпеки на наземному транспорті та його територіальних органів, про зупинку транспортного засобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-