Штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП - Рада розблокувала підписання закону

Штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП - Рада розблокувала підписання закону

Укрінформ
Верховна Рада розблокувала підписання закону про штрафи за невиконання вимог дисциплінарного інспектора ВРП.

Як передає кореспондент Укрінформу, Рада відхилила два проєкти постанов про скасування закону "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" (№5069).

Жоден із відповідних документів №5069-П та №5069-П1 не набрав мінімально необхідних 226 голосів під час позачергового засідання у вівторок, 20 липня.

Читайте також: Зеленський підписав закон про тюрму за брехню в деклараціях

Таким чином Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зможе підписати закон та направити його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Так, автори одного з проєкту, народні депутати із фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина" наполягали на скасуванні закону, заявляючи, що його ухвалення відбулося з порушеннями Регламенту Верховної Ради.

Водночас автори іншого проєкту, народні депутати із групи "Довіра" вважали за необхідне скасувати закон з метою недопущення порушення конституційних прав членів Вищої ради правосуддя в процесі його реалізації.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 липня ухвалила закон "Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя" (№5069).

Читайте також: Рада криміналізувала відповідальність за незаконне видобування корисних копалин

Метою документа є встановлення адміністративної відповідальності за ненадання інформації на запит дисциплінарного інспектора ВРП задля ефективної реалізації його повноважень.

Так, законом доповнено статтю 188-32 КУпАП відповідальністю за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, зокрема, щодо: надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено; надання явно недостовірної інформації; недодержання встановлених законом строків надання інформації, судової справи (її копії), розгляд якої закінчено.

За відповідні порушення передбачається штраф від 850 до 2 550 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-