Рада продовжила перехідний період для створення профільних ліцеїв до 2027 року

Рада продовжила перехідний період для створення профільних ліцеїв до 2027 року

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає продовження перехідного періоду для повноцінного формування мережі ліцеїв з 2024 року до 2027 року.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає продовження перехідного періоду для повноцінного формування мережі ліцеїв з 2024 року до 2027 року.

Як передає кореспондент Укрінформу, за ухвалення у другому читанні відповідного законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти" (№4629-1) проголосували 334 народні депутати.

Згідно із пояснювальною запискою, метою і завданням цього законодавчого акту є вдосконалення окремих положень законів "Про освіту" та "Про повну загальну середню освіту" стосовно трансформації мережі закладів загальної середньої освіти, спрямованої на реалізації реформи "Нова українська школа", зокрема, шляхом започаткування надання трирічної якісної профільної середньої освіти протягом 10-12 років навчання.

Читайте також: Всі дев'ятикласники зможуть вступити до 10 класу — Шкарлет

Документом, зокрема, пропонується встановити, що рішення про утворення комунальних ліцеїв як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання ухвалюють Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, міські ради та селищні, спроможні сільські ради представницькі органи інших територіальних громад, відповідно до вимог законодавства. У складі ліцею можуть функціонувати початкова та середня школа. Також передбачається, що мінімальна кількість класів у таких ліцеях – два, а кількість профілів – три.

Читайте також: «Скасування» 10 класу: освітній омбудсмен дав пораду батькам

Окрім цього, планується передбачити правові підстави для функціонування нової державної установи, що забезпечуватиме надання освітніх послуг у сфері дошкільної, повної загальної середньої та позашкільної освіти дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я, з метою забезпечення безперервності здобуття відповідної освіти та розвитку дітей незалежно від стану їхнього здоров’я.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний законодавчий акт у першому читанні 13 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-