Шмигаль підтвердив, що Євросоюз вніс Україну до «зеленого списку»

Шмигаль підтвердив, що Євросоюз вніс Україну до «зеленого списку»

Укрінформ
Європейський Союз включив Україну до «зеленого списку» країн та рекомендує скасувати обмеження на подорожі українців.

Як передає Укрінформ, інформацію про це підтвердив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Європейський Союз включив Україну до «зеленого списку» країн і рекомендує скасувати обмеження на подорожі українців. Кінцеве рішення — за державами-членами, але фактично ЄС дав «зелене світло», аби українці безперешкодно могли їздити до Європи", - написав він.

Рішення Європейського Союзу, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною, - це важливий сигнал державам світу, що захворюваність на COVID-19 в Україні значно знизилась і наша держава належним чином реагує на виклики пандемії. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, зазначається на сторінці МЗС у Фейсбуці.

"Я вітаю рішення ЄС, яке рекомендує відновити повноцінну дію безвізу з Україною. Воно свідчить, що показники епідемічної ситуації в Україні відповідають вимогам ЄС. Це нові можливості для подорожей українців цього літа та важливий сигнал державам світу, що захворюваність на COVID-19 в Україні значно знизилась і наша держава належним чином реагує на виклики пандемії", - наголосив Кулеба.

У МЗС нагадали, що включення до “зеленого переліку” не означає автоматичної можливості в'їзду на територію всіх держав-членів ЄС. Рішення Ради ЄС носить рекомендаційний характер для держав-членів, які ухвалюють кінцеве рішення про включення третіх країн у національні “зелені переліки” з огляду на епідемічну ситуацію у своїй країні. ЄС оновлює склад "зеленого переліку" щодватижні. У разі погіршення епідемічної ситуації країни можуть бути вилучені з переліку.

Також у МЗС порекомендували українцям перевіряти актуальну інформацію перед поїздкою на спеціальній інтерактивний карті: http://tripadvisor.mfa.gov.ua

З відповідями на поширені питання про подорожі за кордон у 2021 році можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/8mOax7X

Як повідомляв Укрінформ, Рада постійних представників ЄС на рівні послів внесла Україну до переліку країн, з якими країнам-членам Євросоюзу рекомендовано поступово скасовувати обмеження на "несуттєві" подорожі, що були пов’язані із пандемією COVID-19.

Читайте також: ЄС включив Україну до списку країн, з якими скасує «ковідні» обмеження на подорожі

У червні 2020 року Рада ЄС ухвалила рекомендації щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до ЄС та визначила перелік країн, на які поширюються такі рекомендації. Цей перелік переглядається Радою ЄС кожні два тижні та уточняється. Україна, з огляду на епідеміологічну ситуацію, раніше до списку не потрапляла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-