Україна та Франція обговорили визнання свідоцтв про вакцинацію між державами - МЗС

Україна та Франція обговорили визнання свідоцтв про вакцинацію між державами - МЗС

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар 8 липня обговорив із парламентською делегацією Франції визнання свідоцтв про вакцинацію між державами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Зазначається, що Боднар провів зустріч із парламентською делегацією Франції на чолі з головами груп дружби Франція-Україна у Національних зборах Французької Республіки Валерією Фор-Мунтян та в Сенаті Франції Надією Сологуб. До складу делегації увійшли також члени Комісії у закордонних справах Національних зборів депутати Анн Жанте і Мірей Клаппо.

Сторони відзначили пожвавлення двосторонньої взаємодії, передусім нещодавнє укладення 4-х двосторонніх угод між урядами України та Франції на суму 1,3 млрд євро.

Читайте також: Активна вакцинація покращила економічний прогноз для Євросоюзу

Співрозмовники констатували важливість подальшої розбудови співпраці у сферах туризму, диджиталізації та молодіжних обмінів - галузей, які сприятимуть поглибленню міжлюдських контактів.

“Сторони обговорили питання взаємного визнання свідоцтв про вакцинацію між Україною і Францією, а також включення України до переліку держав, для яких скасовано тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до ЄС”, - йдеться в повідомленні.

Французьких депутатів ознайомили зі станом імплементації Україною реформ в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

Співрозмовники домовилися про залучення французьких парламентарів для налагодження взаємодії на рівні органів місцевого самоврядування України та Франції. Боднар також висловив зацікавленість у запозичені французького досвіду взаємодії держави з діаспорою.

Читайте також: У МОЗ сказали, які країни визнають українські паспорти вакцинації

Заступник міністра подякував французькій парламентській делегації за готовність відвідати адміністративну межу з ТОТ АР Крим. Французька сторона наголосила, що їх поїздка на південь України є також чітким сигналом підтримки Парижем Кримської платформи.

Як повідомляв Укрінформ, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував главі МЗС Данії Йеппе Кофоду укласти домовленість про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-