Активна вакцинація покращила економічний прогноз для Євросоюзу

Активна вакцинація покращила економічний прогноз для Євросоюзу

Укрінформ
Активна кампанія вакцинації та поновлення свободи пересування завдяки COVID-сертифікатам дозволили суттєво покращити прогноз економічного розвитку Євросоюзу.

Про це на пресконференції у Брюсселі розповів єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейська економіка, як очікується, буде відновлюватися швидше, ніж це передбачалося раніше. Події першого кварталу перевищили очікування, а покращення ситуації у сфері охорони здоров'я та швидке пом'якшення карантинних заходів значно вплинули на результати другого кварталу», - розповів єврокомісар.

За його даними, економіка ЄС і єврозони зросте на 4,8% цього року та на 4,5% - наступного. Це вище показників весняного прогнозу на 0,6% для ЄС та на 0,5% для єврозони. Очікується, що реальний ВВП повернеться до докризових показників вже у четвертому кварталі 2021 року.

Читайте також: ВВП України зростатиме на 3,5% два роки поспіль - ЄБРР

Як зауважив Джентілоні, ефективна стратегія ЄС зі стримування пандемії та прогрес у вакцинації населення привели до швидкого зниження захворюваності, що дозволило країнам-членам поступово поновлювати економічну активність. Розвиткові також сприяє запровадження цифрових COVID-сертифікатів.

Утім, за оцінкою Єврокомісії, навіть за такого сприятливого розвитку подій зберігаються елементи ризику, головним з яких є ймовірність поширення нових штамів коронавірусу. Цей чинник лише підкреслює необхідність продовження активної компанії вакцинації.

Наступний прогноз розвитку економіки ЄС буде оприлюднений у листопаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-