Експертна рада МОН сформує висновок щодо дисертації Киви восени

Експертна рада МОН сформує висновок щодо дисертації Киви восени

Укрінформ
Експертна рада Міносвіти за півтора місяця не змогла перевірити дисертацію та атестаційні матеріали народного депутата Іллі Киви та інформацію, яку надіслали з цього приводу семеро заявників. Висновки, ймовірно, будуть готові восени.

Про це заявив 8 липня міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, який здійснив робочу поїздку до Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дисертація Іллі Киви зайшла до міністерства освіти 26 травня. Згідно з установленими процедурами й порядком присудження (вченого звання кандидата наук - ред.), здійснюється перевірка членами Експертної ради відомства усіх фактів і низки звернень, що надійшли до відомства від журналістів, представників професійного середовища і громадських організацій. Серед них є й такі, з яких об'єктивно сутність питання за формальними критеріями витягнути неможливо", - зазначив Шкарлет, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Читайте також: НАЗК передало до суду адмінпротоколи щодо Киви і сина Балоги

За словами міністра, станом на 8 липня усі факти, які викладені у семи зверненнях від представників наукового середовища, опрацьовуються. Восени буде засідання Експертної ради, і професійне середовище буде все оцінювати.

Узагалі-то, зауважив Шкарлет, не міністерство вирішує питання присвоєння чи не присвоєння вченого звання, а саме Експертна рада у складі представників професійного наукового середовища. Є також Атестаційна колегія, сформована з представників цього ж середовища. За підсумками цих засідань та рішень буде сформовано висновок Експертної ради з питань проведення експертизи дисертаційної роботи.

Читайте також: САП просить суд конфіскувати у Киви 1,2 мільйона за жомову яму

"Якщо буде виявлено порушення, то буде й відповідний об'єктивний висновок", - акцентував міністр.

Варто зазначити, що міністр сьогодні зустрівся з журналістами після відкриття й огляду класів та виробничих майстерень Одеського навчально-практичного центру в Одеській області з професії «Машиніст холодильних установок», створеного за кошти державного, обласного бюджетів і за кошти соціальних партнерів.

Як повідомлялося, 26 квітня народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію на тему “Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)”. При цьому представниками наукового середовища та журналістами було нібито виявлено низку порушень, про які вони повідомили керівництву МОН, вимагаючи скасувати рішення спеціалізованої вченої ради присудити Киві науковий ступінь кандидата наук з державного управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-