Забіг у пам’ять про загиблих захисників України відбудеться 28 серпня

Забіг у пам’ять про загиблих захисників України відбудеться 28 серпня

Фото
Укрінформ
У Києві та регіонах України 28 серпня відбудеться щорічний всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих захисників - “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний на пресконференції в Укрінформі.

"Міністерство у справах ветеранів вже другий рік підтримує всеукраїнський забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. І цей захід вже вдруге внесено до календарного плану міністерства до відзначення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, територіальну цілісність і суверенітет", - сказав Безкаравайний.

Пресконференція щодо всеукраїнського патріотичного забігу з легкої атлетики / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він зазначив, що в українському суспільстві тема смерті залишається табуйованою, але треба відходити від старих, бутафорських традицій вшанування пам'яті: "Нам потрібно заснувати нові традиції - такі, як цей забіг. Мені здається, що ці хлопці й дівчата, які загинули, хотіли б, аби про них говорили в іншому ключі, із життєствердною позицією. І такі заходи говорять про те, що Україна продовжує свій рух навіть після того, як частина найкращих синів і доньок загинули. Нам треба ці нові традиції засновувати, поширювати, робити їх усе масовішими та використовувати сучасні тренди", - переконаний Безкаравайний.

Заступник міністра додав, що минулого року участь у забігу взяли 600 осіб, і всі бігли в пам'ять про своїх близьких.

Cпівзасновник забігу, волонтер, громадський діяч, підприємець, голова ГО “Славетні епохи України” Олег Дурмасенко зазначив, що маршрут, який планувався у 2020 році, буде й цьогоріч. У Києві старт і фініш буде на Майдані Незалежності. За його словами, очікується, що до забігу долучаться понад 1000 учасників.

Читайте також: «Естафета патріотів» у Харкові зібрала понад 200 людей з інвалідністю

"Сьогоднішнім днем ми оголошуємо старт реєстрації. Кожен зареєстрований отримає картку учасника, і це буде як підтверджувальний документ на участь в забігу", - сказав Дурмасенко.

Він уточнив, що участь в акції можуть брати особи старші 18 років, для них передбачені різні дистанції: 2 км, 5 км, 10 км.

На забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” кожен учасник має здолати обрану ним дистанцію із закріпленим на футболці іменем людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України. Можна повідомити організаторам ім’я загиблого родича чи друга - номер з його даними бігун отримає при реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-