Ткаченко – про заборону у РФ щодо шампанського: У Кремлі створюють нову «залізну завісу»

Ткаченко – про заборону у РФ щодо шампанського: У Кремлі створюють нову «залізну завісу»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що указ, відповідно до якого в РФ шампанським може називатися лише вино, вироблене в Росії, порушує всі міжнародні норми.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

«У Кремлі створюють нову «залізну завісу», порушуючи всі міжнародні норми. Та повертаються до життя в Задзеркаллі – у країні вигадок та міфів. Саме так, як це було під час Радянського Союзу. Коли все шампанське було «совєтським». А найкращий автопром – вітчизняний, та джинси марки «Тверь», – наголосив Ткаченко.

Він зазначив, що шампанським в усьому світі називали ігристе з французького регіону Шампань, але відтепер у Росії «якесь чебоксарське вино» згідно з указом – шампанське, а з регіону Шампань – звичайне «ігристе вино».

Читайте також: У МКІП розповіли, як пропаганда Кремля експериментує зі страхами українців

«Цікаво, куди думка закине Кремль далі? Айфонами б, напевно, назвали якісь розробки росіян. Але «біда» – ці спроби зробити російський смартфон закінчилися нічим, як і виробництво роботів завершилося перевдягнутим в робота чоловічком. З машинами ситуація трохи краща, але чи варто боятися «Мерседесу» чи «Тойоті»? Чому б москвич чи жигулі не перейменувати?» – зауважив міністр.

За словами Ткаченка, одночасно росіяни заборонили ввезення на свою територію українського цукру, морозива, майонезу і корму для тварин.

У суботу ЗМІ повідомили, що виробник шампанського Moet Hennessy тимчасово зупинив постачання своєї продукції в Росію у зв'язку з тим, що в РФ ухвалили закон, який дозволяє використовувати термін «Шампанське» тільки стосовно російської продукції. Виробники з інших країн повинні використовувати термін «ігристі вина».

Компанія Moet Hennessy Louis Vuitton, виробляє шампанське Moët & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot та є найбільшим у світі виробником товарів класу люкс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-