"Чекав цього довгі роки": Філатов радіє, що перший з його списку летить у космос

Відео
Укрінформ
Компанія Virgin Galactic, у якій міський голова Дніпра Борис Філатов купив квиток на політ у космос, 11 липня запустить у суборбітальний політ перших комерційних астронавтів.

Про це у Фейсбуці написав сам мер, передає Укрінформ.

"Уже 11 липня, як і обіцяв Річард Бренсон, він першим у нашій команді "Virgin Galactic" летить у космос, щоб особистим прикладом показати успіх нашого проекту. Мій номер - 146-й", - йдеться у повідомленні.

Філатов уточнив, що чекав цього моменту довгі роки, хоча у проект ніхто не вірив, а політ у космос відкладався майже 10 років.

Читайте також: «Нехай там залишається»: тисячі людей не хочуть повернення Безоса з космосу на Землю

"Майдан, війна, вибори, політика, депутатство, дві каденції мера, епідемія. Але я знав, що цей момент обов'язково настане", - написав Філатов.

Квиток за 200 тисяч доларів на суборбітальний політ Філатов купив у 2009 році. Таким чином, він став першим українцем, який зібрався полетіти в космос як комерційний турист.

Екіпаж корабля складатиметься з двох пілотів і чотирьох фахівців місій, включаючи засновника ракетної компанії Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона.

Читайте також: Разом із Безосом у космічний політ відправиться 82-річна льотчиця

Незважаючи на те, що квитки в космос компанія почала продавати більше 10 років тому, ліцензію на запуск комерційних клієнтів у суборбітальні польоти Федеральне авіаційне управління США (FAA) видало тільки в червні цього року. Вартість польотомісця - $250 тис. Про це компанія повідомила у п'ятницю, 25 червня.

Отримання дозволу було останньою перешкодою в багаторічних зусиллях Virgin Galactic щодо відправки пасажирів за плату в нетривалі космічні польоти.

Корпорація заявляє про 600 бажаючих полетіти у космос як пасажири.

Перш ніж відправити пасажирів у космос, компанія зробила запуски трьох пілотованих космічних кораблів з високими результатами.

Читайте також: Virgin Galactic провела шосте успішне випробування польоту в космос

Як повідомляло ВВС, якщо місія дійсно відбудеться 11 липня, це означатиме, що Бренсон обійде свого конкурента в суборбітальному космічному туризмі, американського мільярдера Джеффа Безоса.

Раніше його компанія Blue Origin заявила, що 20 липня здійснить перший запуск ракети з людьми на борту ракетно-капсульної системи New Shepard.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-