У Києві відбувся марш на підтримку вакцинації

У Києві відбувся марш на підтримку вакцинації

Фото
Укрінформ
У Києві відбувся марш на підтримку міжнародної акції «VOW. Вакцинуйте наш світ», організований фундацією АнтиСНІД-США в Україні (AHF Ukraine).

Активісти пройшли від посольства Німеччини до представництва Європейського Союзу в Україні, закликаючи країни-члени ЄС відмовитися від патентного захисту на вакцини проти коронавірусу, повідомляє Укрінформ.

Учасники маршу виступили проти нерівномірного розповсюдження вакцин на європейському та глобальному рівнях, особливо в країнах, що розвиваються.

Як зазначила голова представництва Фундації AHF в Україні Ярослава Лопатіна, понад 100 країн, зокрема США та Франція, об'єдналися з метою підтримати пропозицію Світової організації торгівлі про відмову від захисту інтелектуальної власності на вакцини проти COVID-19.

"Водночас Німеччина та деякі інші країни ЄС досі відмовляються схвалити угоду, яка допоможе забезпечити доступ до вакцин мільйонам людей у всьому світі. Ця ситуація є неприпустимою. Ми вийшли на марш заради тих, хто не має доступу до життєво необхідних вакцин. Ми наполягаємо, аби кожен лідер ЄС відмовився від патентів, щоб вакцинувати наш світ максимально швидко", - наголосила вона.

Читайте також: Україна веде переговори з ЄС про взаємне визнання COVID-сертифікатів

Крім того, учасники акції закликали країни з надлишком вакцин передавати їх тим, хто цього потребує, для найшвидшого подолання пандемії.

Марш на підтримку вакцинації у Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, за даними ВООЗ, понад 700 мільйонів доз COVID-вакцин були розподілені в глобальному масштабі, але понад 87% з них отримали країни з високим або середнім рівнями доходів, а бідніші країни – лише 0,2%.

Згідно з останніми даними про закупівлю вакцин Глобального інноваційного центру охорони здоров'я Дюкського університету, країни ЄС придбали вакцини в обсязі вдвічі більшому, ніж кількість населення, що проживає на їхній території.

Фундація АнтиСНІД-США (AHF) – найбільша міжнародна організація, що займається боротьбою зі СНІДом, яка забезпечує надання медичної та інших видів допомоги 1,5 млн людей в 45 країнах Північної та Південної Америки, Африки, Карибського басейну, Азії та Європи.

Фото: Юлія Овсяннікова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-