Вступна кампанія: Міносвіти нагадало правила для абітурієнтів з окупованих територій

Вступна кампанія: Міносвіти нагадало правила для абітурієнтів з окупованих територій

Відео
Укрінформ
У разі відсутності паспорта, документів про повну загальну середню освіту (свідоцтво/атестат) державного зразка у мешканців тимчасово окупованих територій, вони можуть вступити до українських вишів та коледжів за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Як передає Укрінформ, про це повідомила начальник головного управління вищої освіти і освіти дорослих директорату фахової передвищої та вищої освіти Міністерства освіти та науки України Світлана Кретович.

«Якщо у вас немає паспорта, свідоцтва чи атестата ви можете скористатись спрощеною процедурою вступу до українських університетів, коледжів, професійно-технічних училищ через освітні центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна"», - повідомила Кретович.

Вона також зазначила, що з метою безпеки прізвища абітурієнтів та зарахованих студентів з ТОТ шифруватимуться.

Читайте також: Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

Згідно з інформацією, яка розміщена в спеціальному розділі на сайті Міносвіти, освітні Центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» працюватимуть з 7 червня до 24 вересня 2021 року.

Для вступу абітурієнту потрібно обрати один з цих центрів, особисто подати заяву та заповнити освітню декларацію.

Всі деталі щодо вступної кампанії можна знайти на сайті Міносвіти в розділі «Покрокова інструкція вступникам з тимчасово окупованих територій - 2021 рік».

Читайте також: Що треба знати про вступну кампанію-2021: правила, конкурсні бали, e-кабінети

В Міносвіти звертають увагу, що можна вступати лише через один освітній центр (до 5 заяв). Якщо особа має статус переміщеної особи та вступить на бюджет, то держава надасть: академічну або соціальну стипендію; підручники на безоплатній основі; безоплатний доступ до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах.

Якщо особа має статус переміщеної особи та вступить на навчання за контрактом, то держава може надати пільговий довгостроковий кредит на здобуття освіти.

У Міносвіти також нагадали, що дізнатися більше можна за телефоном «Урядова гаряча лінія» з питань освіти для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія АР Крим та м. Севастополь і тимчасово окупована територія на сході України. У робочі дні пн-чт з 9:00 до 18:00, пт з 9:00 до 17:00 працює "гаряча лінія" для вступників із тимчасово окупованих територій (0-800-504-425).

Читайте також: Вступна кампанія: стартувала реєстрація е-кабінетів

Як повідомляв Укрінформ, "гаряча лінія" «Вступна кампанія 2021» розпочала роботу 29 червня і працюватиме до 13 серпня за безкоштовним телефоном 0 (800) 50-45-70 (пн-чт 9:00-17:00; пт 9:00-16:00; сб-нд вихідний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-