Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

Укрінформ
Цьогоріч 9 приватних закладів вищої освіти прийматимуть вступників на місця державного замовлення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

“15 червня набули чинності зміни до Умов прийому на навчання у 2021 році, відповідно до них заклади приватної форми власності можуть отримати державне замовлення на підготовку фахівців, якщо вступники їх оберуть. ... На сьогодні вже 9 приватних закладів зареєструвалися як можливі отримувачі місць державного замовлення. Це реалізовано один з пунктів програми Президента щодо рівності всіх форм власності в освіті. Сподіваємося, що цей досвід буде позитивним”, - сказав Шкарлет.

Серед новацій цьогорічної вступної кампанії міністр назвав можливість подавати заяви на вступ до ЗВО в електронній формі для вступників на освітній рівень молодшого спеціаліста при наявності сертифіката ЗНО.

Читайте також: В Україні розпочалася додаткова сесія ЗНО

Також, за його словами, для більшості спеціальностей розширено перелік сертифікатів ЗНО, які можна використовувати як третій конкурсний предмет.

Для вступників, які бажають вступити на контрактну форму навчання, перелік заяв обмежено до 30, для вступників на бюджетні місця залишається можливість подати до 5 заяв на місця державного замовлення.

Шкарлет додав, що ті вступники, які бажають, щоб їхні заяви брали участь у конкурсі не тільки на місця держзамовлення, а й на контрактні місця, мають написати відповідну заяву у приймальній комісії.

За словами міністра, цього року залишилася можливість виконання вимог до зарахування шляхом надсилання сканованих копій відповідних документів, підкріплених цифровим електронним підписом вступника.

Читайте також: Вступна кампанія: Міносвіти з вівторка запускає гарячу лінію

Також з минулого року залишається вимога для вступників на медичні спеціальності стоматологія, медицина, педіатрія не менше 150 балів сертифікату ЗНО для 2 та 3 конкурсні предмети.

Як повідомлялося, приватні заклади освіти до 24 травня 2021 року мали подати заявку до Міністерства освіти та науки на надання доступу до Єдиної державної бази з питань освіти для отримання державного замовлення на підготовку молодших бакалаврів та бакалаврів. Реєстрація кабінетів вступників в системі ЄДЕБО розпочинається з 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-