У справі про зникнення 100 мільйонів на меморіал Небесної сотні немає підозрюваних – поліція

У справі про зникнення 100 мільйонів на меморіал Небесної сотні немає підозрюваних – поліція

Укрінформ
У кримінальному провадженні щодо розкрадання більше 100 мільйонів гривень, передбачених на будівництво меморіалу Героям Небесної сотні, жодній особі не повідомлено про підозру.

Про це в інтерв’ю «Цензор.нет» заявив заступник голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про те, чи повідомлено комусь про підозру у цій справі, Цуцкірідзе сказав: «Ні, лише за результатами експертиз слідчі дадуть оцінку щодо наявності складу злочину у діях посадових осіб».

Він розповів, що спочатку СБУ отримала результати ревізії фінансово-господарської діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні від Північного офісу Держаудитслужби, і з цими матеріалами працівники спецслужби прийшли до поліції.

Читайте також: Меморіал Небесної Сотні: у прокуратурі сказали, коли буде рішення у справі про будівництво

«Було проведено низку слідчих дій. Під час обшуків вилучено проєктно-кошторисну документацію. Призначено три експертизи. Це судово-будівельна економічна експертиза і дві судово-економічні, які мають дати відповідь на низку запитань. Скільки коштів було витрачено, чи відповідає реальна вартість будівельних робіт заявленій та інші», - розповів Цуцкірідзе.

За його словами, другу судово-економічну експертизу призначено у травні у зв'язку з великою кількістю об’єктів дослідження.

«Експертизи ще тривають. Це складний процес, який від нас не залежить. Чекаємо висновків експертів. Коли вони будуть, вам прокоментуємо результати, тому що розуміємо, наскільки це важлива для суспільства інформація», - уточнив він.

Читайте також: «Сквер Небесної сотні» передали у власність Києва

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2020 року правоохоронці провели обшуки у Музеї Революції гідності та в помешканні керівника музею Ігоря Пошивайла.

У поліції заявили, що під час досудового розслідування справи слідчі з'ясували, що аванс у 111 млн грн на будівництво Меморіального комплексу генпідрядник отримав наприкінці 2018 року, а будівництво і досі не почалося.

Директор Музею Пошивайло повідомив, що будівництво не здійснюється, оскільки суд за клопотанням Генпрокуратури заарештував земельну ділянку, на якій мали проводити роботи.

Зі свого боку екскерівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк пояснив Укрінформу, що будівництво Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні можливе щонайменше після вироку Святошинського райсуду у справі про розстріли на вул. Інститутській у лютому 2014 року, а також можливого апеляційного оскарження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-