Поліція просить чотири країни перевірити версію про білоруський слід у справі Шеремета

Поліція просить чотири країни перевірити версію про білоруський слід у справі Шеремета

Укрінформ
У рамках розслідування кримінального провадження щодо замовників вбивства журналіста Павла Шеремета українська поліція спрямувала міжнародні доручення до 4 країн - Білорусі, Литви, США та РФ.

Про це в інтерв’ю «Цензор.нет» заявив заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

«Наразі міжнародні доручення спрямовано до Республіки Білорусь, Литви, Сполучених Штатів Америки, Російської Федерації. Чекаємо на їх виконання, щоб підтвердити чи спростувати версію про можливий білоруський слід у справі Шеремета», - сказав Цуцкірідзе.

Читайте також: Справа Шеремета: суд вивчив дані телефонів обвинувачених

За його словами, ті особи, інформацію про яких надав українській поліції ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, були звільнені зі служб, у яких працювали, задовго до вбивства Шеремета.

«До того ж, потрібно встановити, чиї саме голоси зафіксовано на записі, який він передав. Окрім фоноскопічної експертизи, потрібно дочекатися виконання низки міжнародно-правових доручень», - поінформував заступник голови Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

Читайте також: Вбивство Шеремета: суд вивчає матеріали справи, надані прокурором

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про замовників вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-