Зеленський заявив про запуск лікарень за найкращими світовими стандартами

Зеленський заявив про запуск лікарень за найкращими світовими стандартами

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський анонсував проєкт із запуску лікарень нового формату відповідно до кращих світових стандартів.

Про це заявив глава держави на урочистостях з нагоди Дня медичного працівника, які транслювалися на сторінці Президента у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Одним із кроків на шляху до якісної медичної інфраструктури стане наш новий проєкт — це запуск лікарень нового, якісно іншого формату за кращими світовими стандартами. Лікарні однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Ми починаємо цей проєкт вже цьогоріч з обласних клінічних і обласних дитячих лікарень, які мають відповідати світовому рівню, рівню провідних європеських клінік”, - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський обіцяє «мінімалку» для лікарів не менше 20 тисяч

За його словами, мова йде не лише про столицю і міста-мільйонники. Президент пообіцяв, що проєкт буде реалізований в кожній області, а нові заклади стануть прикладом для подальшого оновлення всіх лікарень у країні.

“Лікар має боротися із хворобою, а не з проблемами побуту, як то старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання або комунікації” - підкреслив Зеленський.

Водночас він нагадав, що у рамках програми “Велике будівництво” вже відбудовано чи відреконструйовано 33 лікарні і 260 сільських амбулаторій.

Читайте також: Київ шукатиме інвестора для будівництва лікарні в Дніпровському районі

“У планах — до кінця цього року ще 30 медичних закладів, 340 сільських амбулаторій, плюс 200 сучасних прймальних відділень”, - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко раніше розповів, що цього року буде продовжено розбудову соціальної інфраструктури. Планується збудувати або відремонтувати 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-