Зеленський обіцяє «мінімалку» для лікарів не менше 20 тисяч

Зеленський обіцяє «мінімалку» для лікарів не менше 20 тисяч

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пообіцяв підписати указ про встановлення орієнтиру мінімального рівня оплати праці не менш ніж 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу і не менш ніж 20 тисяч грн для лікарського складу.

Про це він заявив на урочистостях з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє кореспондент Укрніформу. Захід транслювався наживо на сторінці глави держави у Фейсбуці.

“Маємо знаходити нові механізми та нові ресурси, допоки розмір зарплати медиків не стане справедливим. І одним із кроків задля досягнення цієї мети стане підписаний мною сьогодні, зараз важливий указ Президента України. Він має досить складну назву, але, що важливо, дуже просту суть: указ встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці не менше 13,5 тис. для середнього медичного персоналу і не менше 20 тисяч гривень для лікарського складу”, - заявив Президент.

Він запевнив, що спільно з урядом і парламентом працюватиме над тим, аби "ці суми були не тільки на папері" й щоб загальний бюджет охорони здоров’я зростав.

Президент також закликав Кабінет Міністрів врахувати такі орієнтири в оплаті праці медиків під час підготовки проєкту Державного бюджету на 2022 рік.

Читайте також: Степанов обіцяє «мінімалку» для лікарів від ₴23 тисяч

“Наразі уряд розпочинає процес підготовки бюджету на 2022 рік. Я очікую, що він стане чітким сигналом про відновлення престижу та важливої ролі медиків у нашому суспільстві. Дуже прошу уряд врахувати ці розміри під час розрахунку тарифів медичних гарантій і формування бюджетів відомчих медичних закладів”, - сказав глава держави.

Водночас він звернувся до місцевої влади й закликав “забезпечити справедливий розподіл коштів і не допустити ситуацій, коли керівник медичного закладу отримує 100 тисяч гривень на місяць, а лікарі, медсестри — 6 тисяч гривень”.

Читайте також: Родинам медиків, які померли внаслідок COVID-19, виплатили майже 200 мільйонів

Як повідомлялося, на селекторній нараді в Офісі Президента 14 червня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповів про ситуацію щодо заборгованості перед медичними працівниками за квітень-травень. Президент заявив про необхідність жорсткої персональної відповідальності чиновників за невиплату зарплати лікарям і поставив завдання у найкоротший термін ліквідувати заборгованість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-