Конча-Заспу після аудиту резиденцій обіцяють відкрити для людей

Конча-Заспу після аудиту резиденцій обіцяють відкрити для людей

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко анонсував вільний доступ громадян до території Кончі-Заспи після завершення аудиту резиденцій.

Про це він заявив на форумі "Україна 30. Економіка без олігархів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як тільки ми зробимо аудит і розробимо так звану територію, де можна відпочивати, ми відкриємо Кончу-Заспу, територію резиденцій, щоб там могли відпочивати люди", - сказав Тимошенко.

Крім того, він поінформував, що "вже фактично відкрили" доступ на острів Бирючий у Херсонській області, який використовувався як літня резиденція для представників влади і був закритою територією. За його словами, це великий екопарк на березі моря.

Читайте також: Зеленський обіцяє продовжити переселення ексчиновників з держдач в Конча-Заспі

"Що ми робимо на острові Бирючий цього року? Ми починаємо відновлювати інфраструктуру, починають будуватися літні будиночки, які можна зняти і відпочивати будь-якому громадянину Україну. У планах є басейний комплекс", - зауважив заступник керівника ОП.

Він додав, що відкритий доступ уже і до лісового комплексу "Залісся" під Києвом.

"Це величезний лісовий комплекс, фактично парк. Зараз у нас іде трансформація території "Залісся" у національний природний парк, щоб юридично закріпити це. Ми поділили його на декілька кластерів. Є зони, де можливо побудувати готелі, зараз розробляється проєктно-кошторисна документація, щоб можна було зупинятися там на декілька днів. Але вже зараз будь-якому громадянину України можна туди приїхати, покататися на велосипеді, погуляти", - розповів Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Президент Володимир Зеленський доручив провести аудит державних резиденцій на території Кончі-Заспи й Пущі-Водиці та прав їхніх мешканців там проживати. Йдеться про майже 400 га заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.

Президент зазначав, що наприкінці 2014 року постановою уряду скасовано перелік осіб, які мають право на пільгове проживання, що легалізувало перебування на цих землях і в резиденціях за символічну плату колишніх суддів, прокурорів, правоохоронців, митників, податківців, міністрів та інших.

4 червня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що перші 20 осіб, які орендували житло в Кончі-Заспі та Пущі-Водиці, виїжджають із резиденцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-