В Міноборони пояснили, чому поки не можуть евакуювати всіх українців із Сирії

В Міноборони пояснили, чому поки не можуть евакуювати всіх українців із Сирії

Укрінформ
Складна безпекова та епідеміологічна ситуація в таборах біженців у Сирії не дозволяють евакуювати звідти відразу всіх громадян України.

Про це повідомив в коментарі Радіо Свобода представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Наше завдання полягає у поверненні до України всіх українців, які звернулись до нашої держави та бажають повернутись додому. Водночас складна безпекова ситуація на території Сирії не дозволяє здійснювати евакуацію великих груп людей. Через це ми зосередили наші зусилля на таборі «Родж». Вдалося домовитись про повернення в Україну однієї родини. Хоча і це було нелегко, враховуючи обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19», – повідомив Скібіцький.

Читайте також: Українка з дітьми, яка перебувала у сирійському таборі біженців, прилетіла до Києва

Він зазначив, що значну допомогу Україні надала влада Іракського Курдистану.

«Важливим питанням було гарантування безпеки, особливо під час транспортування територією Сирії та Іракського Курдистану. Також сприяли оформленню необхідних документів для перетину кордону та надання дозволу на виліт в Україну», – повідомив представник ГУ розвідки Міноборони.

За словами Скібіцького, на початку поточного року Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало завдання від Офісу президента України та розпочало планування повернення громадян України з таборів біженців на території Сирії.

Читайте також: У сирійських таборах залишаються 40 українських жінок і дітей – HRW

Як раніше повідомляло агентство, сьогодні вночі в Україну з Сирії повернулася українка та сім її дітей, які з 2019 року перебували в таборі закритого типу "Родж" на північному сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-