Україна отримала від Словаччини €600 тисяч на COVID-вакцини

Україна отримала від Словаччини €600 тисяч на COVID-вакцини

Укрінформ
Словаччина надала допомогу Україні в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Урядовому порталі за підсумками зустрічі Прем’єр-міністрів Україні і Словаччини Дениса Шмигаля та Едуарда Хегера.

«Сторони, зокрема, обговорили протидію пандемії COVID-19. Прем'єр-міністр України подякував Словаччині за надання допомоги в розмірі 600 тис. євро на закупівлю вакцини. Зі свого боку Едуард Хегер зауважив, що Словаччина активно просуває ініціативу поширення вакцин для сусідніх країн і продовжуватиме робити це надалі», - йдеться в повідомленні.

Шмигаль також зазначив, що Україна працює над створенням цифрового національного “ковід-сертифіката”.

«Важливим є забезпечення його сумісності з відповідним сертифікатом в ЄС та ВООЗ. Необхідною є також наша взаємодія з ЄС щодо створення правової бази впровадження та взаємного визнання цих сертифікатів. Сподіваємося, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів та створенню механізму спрощеного перетину кордонів з країнами ЄС в умовах пандемії», – зазначив глава уряду України.

Читайте також: МОЗ нагадало, кого щепитимуть у першу чергу в центрах вакцинації

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Словацької Республіки у п'ятницю, 28 травня, відвідує Київ з офіційним візитом, в ході якого, серед іншого, передав дитячій лікарні «Охматдит» сертифікат на захисні засоби від коронавірусу на 195 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-