В Україні збудують університет для фахівців з новітніх технологій — нарада в ОП

В Україні збудують університет для фахівців з новітніх технологій — нарада в ОП

Укрінформ
В Україні до вересня 2023 року планують збудувати загальнонаціональний університет для підготовки фахівців з новітніх технологій, а навчання має розпочатися з жовтня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави.

«Створення такої потужної сучасної освітньо-наукової платформи дасть змогу Україні готувати фахівців з надзвичайно затребуваних спеціальностей. Вони стануть тим двигуном, який рухатиме вперед українську науку та економіку, а також сприятимуть становленню нашої країни як IT-хабу Європи», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: В Україні створять центр з підготовки аерокосмічних спеціалістів

В ОП розповіли, що концепція створення університету має бути розроблена та остаточно затверджена до липня 2021 року, а до жовтня має бути ухвалений закон про особливості правового статусу цього закладу освіти. Завершити будівництво університету планують до вересня 2023-го, а перші навчальні програми мають розпочатися з 1 жовтня 2023 року.

Зазначається, що університет буде покликаний розкрити інтелектуальний і творчий потенціал громадян України, сприяти формуванню у них знань і навичок, які відповідають потребам розвитку суспільства та затребувані на ринку праці.

Очікується, що майбутній навчальний заклад матиме шість основних напрямків: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; новітні енергетичні технології; біотехнології та науки про здоров’я; міжнародні відносини й безпека.

Читайте також: В Одесі моряки вимагали виконання наказу про електронне тестування

За інформацією ОП, пріоритет для викладання у ВНЗ надаватиметься найкращим українським фахівцям, також запрошуватимуть іноземних викладачів та експертів. Навчальний процес передбачатиме 30% теорії та 70% практичних занять, а також – стажування на найкращих вітчизняних підприємствах та в міжнародних компаніях.

У перший рік діяльності університету планується набрати близько 120 студентів та в наступні роки збільшувати їхню кількість, найкращі студенти отримуватимуть високі стипендії, а після завершення навчання – гарантоване працевлаштування в Україні. Також повідомляється, що студенти та випускники матимуть можливість реалізації в Україні власних наукових розробок.

У нараді взяли участь представники Офісу Президента, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, керівництво Верховної Ради тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 травня анонсував відкриття в Україні нового університету з підготовки спеціалістів у сфері безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-