Вражає легені, шлунок та нирки: чим небезпечний «індійський» штам

Вражає легені, шлунок та нирки: чим небезпечний «індійський» штам

Укрінформ
У світі шириться новий штам коронавірусної хвороби, який має походження з Індії, випадки інфікування цим штамом зафіксовані в Польщі, Румунії, деяких країнах Європи. Новий штам більш агресивний, ніж південноафриканський та британський штами.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Цей вірус уже зафіксований в Польщі , Румунії, інших країнах Європи. Новий штам дуже небезпечний, він дуже агресивний , більше, ніж південноафриканський та британський штами. Він виражений надважкою клінічною картиною з ураженням не тільки органів дихання, а й кишково-шлункового тракту та нирок. У пацієнтів спостерігається важка інтоксикація організму, а за повідомленнями індійських ЗМІ, також фіксуються випадки сліпоти та мукромікозу. Це некротичне ураження слизових оболонок носа та горла", - сказав Степанов.

Читайте також: Вражає молодих: українців попередили про новий вид коронавірусу

Він зауважив, що за рік українська медична система значно зміцніла, не було потреби переходити до протоколів медичного сортування хворих, за його словами, попри високу завантаженість ліжкок з киснем у деяких регіонах, не було критичних ситуацій з постачанням кисню.

Міністр охорони здоров'я закликав українців бути обережними і дотримуватися протиепідемічних правил.

Читайте також: «Британський» штам вражає переважно чоловіків – професор

Як повідомляв Укрінформ, в Україні минулої доби зафіксовано 2208 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні захворіли на COVID-19 2 124 535 осіб, з них 46 631 людина померла, одужали 1 777 370 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-