«Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям – Рада ухвалила закон

«Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям – Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який скасовує необхідність надсилання на поштову адресу порушника постанов про адміністративні правопорушення, за якими вже сплачений штраф.

Відповідний законопроєкт № 5058 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов" на позачерговому засіданні ВР підтримали в другому читанні та в цілому 305 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєктом закону пропонується скасувати необхідність надсилання на поштову адресу порушника виконаних постанов про адмінправопорушення (тобто по яких уже сплачений штраф)", - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Рада «завернула» законопроєкт про накопичувальні пенсії

Документ вносить зміни до статей 279-1 та 291 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Встановлюється, що постанова про накладення адміністративного стягнення надсилається порушнику рекомендованим листом із повідомленням лише у разі, якщо вона не була виконана шляхом сплати штрафу протягом 15 робочих днів з дня її винесення. Підставою набрання постановою законної сили вважатиметься в тому числі її виконання, тобто сплата штрафу.

Читайте також: Законопроєкт про публічні закупівлі під час карантину доопрацюють

Автори очікують, що після ухвалення такого закону заощаджені у результаті припинення неефективного використання кошти будуть спрямовані на фінансування заходів забезпечення безпеки дорожнього руху, розвиток паркувальної сфери міст та впровадження інфраструктурних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-