На відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» подали заявки 450 медиків

На відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» подали заявки 450 медиків

Фото
Укрінформ
На конкурс найкращих медпрацівників для нагородження відзнакою "Орден Святого Пантелеймона" надійшли близько 450 заявок.

Завершився перший, регіональний етап Всеукраїнського відкритого конкурсу серед медпрацівників на відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». За його підсумками в усіх регіонах країни висунуто 189 медиків, які далі претендуватимуть на відзнаку у 2020-2021 роках. Загалом же попередньо у відборі фігурувало близько 450 медпрацівників, з яких регіональні ради конкурсу і відбирали найдостойніших.  Про це йшлося на засіданні Поважної ради конкурсу, що відбулося у Києві.

Як відзначив, підбиваючи підсумки висунення, голова Поважної ради Василь Князевич, конкурс набирає популярності та авторитетності, про це свідчить вже те, що минулого року на цьому етапі в регіонах було названо близько 100 претендентів. «Таким чином, ми дізнаємося та доносимо до суспільства все нові імена людей, які своїм професіоналізмом, милосердям, жертовністю зберігають здоров`я та людські життя, а відтак, заслуговують на визнання та шану», сказав він.

Читайте також: Зеленський змінив склад комітету з державних премій в галузі науки і техніки

За його словами, цього року всі області України взяли участь у конкурсному відборі. Дві області – Закарпатська і Львівська – подали кандидатів в усіх 11 номінаціях.

Він додав, що організатори планують вивести конкурс на міжнародний рівень і з наступного року влаштувати стажування переможців конкурсу у медичних закладах за кордоном.

«Сьогодні постать лікаря перебуває на першому плані в суспільстві, - зауважила член Ради, ексміністр освіти і науки Лілія Гриневич - ці люди протистоять надзвичайним викликам, і ми маємо зробити все, аби вони посідали гідне місце в ієрархії моральних авторитетів».
Читайте також: Зеленський відзначив державними нагородами визначних українок

Як вже повідомлялося, громадська відзнака за професіоналізм та милосердя "Орден святого Пантелеймона" має професійно-фахову спрямованість і присуджується в Україні з 2017 року. Для максимальної об`єктивності та прозорості, відзначають організатори, було створено унікальну систему з трьома ланками – регіональною, національною та фінальною. На першому етапі відбір проводять регіональні ради, створені з відомих та авторитетних у регіоні працівників галузі, на другому – національно-експертна та професійно-етична комісії, на третьому, фінальному, переможців таємним голосуванням визначає поважна рада, яка об`єднує відомих представників медичної, культурної, громадської спільноти, духовенства.

Зокрема, до Ради входять такі відомі лікарі, як нейрохірург, Президент НАМУ  Віталій Цимбалюк, кардіохірург, директор Інституту ім.Амосова Василь Лазоришинець, токсиколог, директор Інституту екогігієни та токсикології ім. Медведя Микола Проданчук, військовий лікар-хірург, командувач Медичних сил ЗСУ Ігор Хоменко, хірург-отоларинголог, проректор медуніверситету ім. Богомольця Олександр Науменко, ректор медакадемії післядипломної освіти ім.Шупика Юрій Вороненко, дерматолог, завкафедри медакадемії  ім.  Шупика Лідія Калюжна, психотерапевт, завкафедри медуніверситету ім. Богомольця Олег Чабан, екс-урядовці Юрій Єхануров, Лілія Гриневич, Костянтин Грищенко, Володимир Огризко, Микола Оніщук, народний депутат України семи скликань Віктор Пинзеник, церковні діячі - Почесний патріарх Православної Церкви України Філарет, Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), Митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко)та інші, відомі вчені, культурні та освітні діячі. Очолює раду екс-міністр охорони здоров`я та голова правління ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич.

Всього буде названо переможців в 11 номінаціях, включаючи дві нові цьогорічні номінації – «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров`я» та «Найкращий колектив закладу охорони здоров'я».

Вручення нагород переможцям традиційно відбувається 9 серпня, в день, коли православні християни вшановують пам’ять великомученика і цілителя Пантелеймона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-