Тупицький опинився у лікарні, обрання запобіжного заходу перенесли

Тупицький опинився у лікарні, обрання запобіжного заходу перенесли

Укрінформ
Голову Конституційного суду Олександра Тупицького, якого Президент звільнив з посади судді КСУ, госпіталізували до інституту Амосова у четвер, 15 квітня.

Про це повідомив його адвокат Костянтин Дорошенко у Печерському райсуді столиці, де у четвер мали розглянути клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомив його адвокат Костянтин Дорошенко у Печерському райсуді столиці, де у четвер мали розглянути клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу, передає кореспондент Укрінформу.

“Олександр Миколайович був госпіталізований до інституту Амосова, де перебуває на стаціонарному лікуванні”, - сказав адвокат.

Читайте також: Позови Тупицького та Касмініна до УДО: Окружний адмінсуд взявся за справи

Водночас він відмовився назвати причину госпіталізації через лікарську таємницю.

У зв’язку з цим адвокат просив суд перенести обрання запобіжного заходу на інший день.

Водночас прокурор Олексій Донський заявив, що Тупицький систематично не з’являється у суд, і просив застосувати до нього примусовий привід.

У свою чергу слідчий суддя Сергій Вовк постановив перенести судове засідання на 29 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд 7 квітня міста Києва переніс засідання з обрання Олександру Тупицькому запобіжного заходу на 15 квітня через його неявку.

Читайте також: Недопуск до КСУ: Тупицький і Касмінін поскаржилися в Окружний адмінсуд

Наприкінці грудня 2020 року слідчі ДБР оголосили підозру Олександру Тупицькому у порушенні ч. 2 ст. 384, ст. 386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань). Справа стосується приватизації Зуївського енергомеханічного заводу в Донецькій області.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням обрати Тупицькому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 45 тисяч гривень, а також – зобов’язати його не відвідувати будівлю Конституційного Суду, носити електронний браслет, не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, здати на зберігання документи для виїзду за кордон, утриматися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, серед яких є працівники Секретаріату КС.

Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.

Зеленський зазначив, що укази Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Представники держохорони 29 березня не пустили Тупицького і Касмініна у приміщення Конституційного Суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-