Позови Тупицького та Касмініна до УДО: Окружний адмінсуд взявся за справи

Позови Тупицького та Касмініна до УДО: Окружний адмінсуд взявся за справи

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах за позовом Олександра Тупицького та Олександра Касмініна щодо недопуску їх до приміщення Конституційного Суду України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах за позовами Олександра Тупицького та Олександра Касмініна щодо недопуску їх до приміщення Конституційного Суду України. Зокрема, суд визнав подані позовні заяви і додані до них матеріали достатніми для прийняття до розгляду та відкриття провадження у справах", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ОАСК розглядатиме адміністративні справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

У суді нагадують, що позивачі звернулися до ОАСК з позовними заявами, у яких просять суд визнати протиправними дії військовослужбовців Управління державної охорони України щодо недопуску Тупицького та Касмініна до приміщення Конституційного Суду та просять зобов'язати УДО не чинити перешкоди в їх допуску до приміщення КСУ.

Читайте також: Спецзасідання КСУ про звільнення Тупицького і Касмініна не відбулося – джерело

Як повідомлялося, 12 квітня працівники Державної охорони не пустили Тупицького у приміщення Конституційного Суду на спеціальне пленарне засідання, яке він скликав.

На засіданні планувалося розглянути питання про звільнення з посади суддів КСУ Касмініна і Тупицького у зв’язку з виданням Указу Президента «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» від 27 березня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

До такого кроку Зеленський вдався за день до закінчення терміну дії указу про відсторонення Тупицького від посади судді, який спливав 28 березня.

Раніше, 29 грудня 2020 року, Зеленський підписав указ про відсторонення голови КСУ Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці через оголошення йому підозри у скоєні кримінального правопорушення. 26 лютого 2021 року Президент продовжив ще на місяць відсторонення Тупицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-