З України можуть депортувати трьох з «топдесятки контрабандистів»

З України можуть депортувати трьох з «топдесятки контрабандистів»

Укрінформ
Троє з "топдесятки українських контрабандистів", щодо яких Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні санкції, позбавлені українського громадянства, стосовно них готується процедура депортації з України.

Про це Укрінформу у середу, 14 квітня, повідомило джерело в уряді.

Як зазначило джерело, схвалені Радою національної безпеки і оборони санкції за контрабанду передбачають втрату деякими особами українського громадянства.

Відповідно до схваленого рішення, нині готується передбачена національним законодавством процедура депортації трьох колишніх громадян України. Зокрема, йдеться про Вадима Альперіна (громадянство Ізраїлю), Араіка Амірханяна (громадянство Вірменії) та Олександра Єрімічука (громадянство Румунії), повідомив співрозмовник агентства.

Він зазначив, що 15 квітня РНБО має провести чергове засідання з метою схвалення подальших рішень для захисту національної безпеки нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що за результатами засідання РНБО 2 квітня вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів. Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Читайте також: На всіх фігурантів зі списку «десятки контрабандистів» відкриті справи - СБУ

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов 3 квітня в ефірі програми "Свобода слова" назвав імена осіб "топдесятки українських контрабандистів", проти яких Україна запровадила персональні санкції.

За його словами, до цього списку увійшли Іван Бокало, Валерій Пересоляк, Юрій Кушнір, Олександр Єрімічук, Орест Фірманюк, Вадим Альперін, Олександр Чудаков, Віктор Шерман, Олександр Кравченко, Володимир Дідух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-