Секретар РНБО назвав імена 10 осіб, проти яких ввели санкції через контрабанду

Секретар РНБО назвав імена 10 осіб, проти яких ввели санкції через контрабанду

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов назвав імена осіб  "топдесятки українських контрабандистів", проти яких Україна запровадила персональні санкції.

Про це він розповів в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів озвучити перелік перших 10", - сказав Данілов.

За його словами, до цього списку увійшли Іван Бокало, Валерій Пересоляк, Юрій Кушнір, Олександр Єрімічук, Орест Фірманюк, Вадим Альперін, Олександр Чудаков, Віктор Шерман, Олександр Кравченко, Володимир Дідух.

"Цей перелік не останній, далі на засіданнях РНБО розглядатимуться наступні питання і ці 300 млрд (грн - ред.), які сьогодні належать українсьеому народові, вони найближчим часом будуть повертатися", - додав секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що за результатами засідання РНБО 2 квітня вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів. Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Читайте також: Після засідання РНБО відсторонили понад 100 митників

Також повідомлялося, що після засідання Ради національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-