Після засідання РНБО відсторонили понад 100 митників

Після засідання РНБО відсторонили понад 100 митників

Укрінформ
Після сьогоднішнього засідання Ради Національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Державної митної служби України.

«Понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких 17 – керівники митниць та митних постів, були відсторонені сьогодні від виконання своїх посадових обов’язків після засідання Ради Національної безпеки і оборони на підставі листа Управління внутрішньої безпеки Державної митної служби України.

Наразі, окрім персональних санкцій щодо кола осіб, діяльність яких пов’язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, що можуть бути причетними до корупційних діянь», - заявили у Держмитслужбі.

Було уточнено, що на сьогодні у територіальних органах відсторонені: в Одеській митниці – 22 працівника; у Закарпатській - 23 працівника; у Київській - 8 працівників; у Волинській - 23 працівника; у Галицькій - 46 працівників; у Буковинській - 3 працівника.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 2 квітня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони.

Читайте також: Україна запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів - Зеленський

За результатами засідання Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що Україна вперше в історії запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів. Він назвав контрабанду економічним тероризмом проти України. У зв’язку з цим, повідомив Зеленський, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів.

Крім того, Президент анонсував підготовку законодавчих змін, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-