Ляшко запропонував еміратській компанії розглянути виробництво COVID-вакцини в Україні

Ляшко запропонував еміратській компанії розглянути виробництво COVID-вакцини в Україні

Укрінформ
Україна запропонувала Об'єднаним Арабським Еміратам розглянути можливість виробництва вакцини проти коронавірусу на потужностях українських заводів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій за підсумками візиту в ОАЕ.

Повідомляється, що у рамках візиту до ОАЕ офіційна делегація України провела окрему зустріч із СЕО компанії G42 Healthcare Ашишом Коші та його командою. Компанія G42 спільно з китайським виробником вакцини Sinopharm залучена до виробництва інактивованої вакцини проти коронавірусу та вже виробляють цю вакцину під назвою Hayat-Vax COVID-19 в ОАЕ.

Читайте також: Ляшко розповів про запис на COVID-вакцинацію колективів від 100 осіб

"Головний державний санітарний лікар України запропонував керівництву G42 розглянути можливість локалізації виробництва вакцини проти COVID-19 в Україні. Домовились опрацювати це питання найближчим часом та прийняти рішення до кінця травня 2021 року", - повідомляє Мінрегінтеграції.

Крім того, під час зустрічі обговорили можливість постачання в Україну як мінімум 5 мільйонів доз вакцини.

Читайте також: До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень - Ляшко

"Також Україна зацікавлена у досвіді ОАЕ щодо вакцинації та розширені кооперації в сфері медицини. Тому під час цієї зустрічі були обговорені ключові моменти співпраці в рамках розвитку української системи охорони здоров’я, в частині удосконалення електронної системи охорони здоров’я та питання концесії в медичній сфері. Компанія G42 Healthcare готова розглядати можливість управління обраними українськими лікарнями та забезпечувати належний рівень інвестицій та постачання новітнього медичного обладнання", - повідомляє Мінреінтеграції.

Згідно з повідомленням, керівництво G42 Healthcare висловило готовність опрацювати можливість інвестиційного будівництва сучасних аналогів наших обласних лікарень на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: ВООЗ закликає фармкомпанії поділитися потужностями з виробниками вакцин

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що Україна має розробити і виробляти власну вакцину проти коронавірусу, бо це питання національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-