Деякі із «топдесятки» контрабандистів незаконно вивозили цигарки з ОРДЛО - Резніков

Деякі із «топдесятки» контрабандистів незаконно вивозили цигарки з ОРДЛО - Резніков

Укрінформ
Деякі із «топдесятки» контрабандистів, щодо яких Україна запровадила санкції, незаконно вивозили цигарки з тимчасово окупованих районів Донеччини та Луганщини через Росію в Україну, а потім - до Європи.

Про це в ефірі "Свободи Слова Савіка Шустера" на телеканалі Україна повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

"Я як член Ради національної безпеки та оборони, не розкриваючи всієї таємниці засідань можу сказати, що деякі учасники цієї відомої "першої десятки" (контрабандистів - ред.), але не останньої, роблять контрабанду сигарет, які виготовляються на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, в контрабандний спосіб через Російську Федерацію завозяться в Україну, а з України - в Європу. В такий спосіб вони займаються живленням тероризму", - сказав Резніков.

Читайте також: З контрабандистами Україні доведеться боротися, як США – з гангстерами

Він додав, що РНБО як колегіальний орган ухвалило рішення щодо санкцій до "топдесятки контрабандистів", вислухавши інформацію від правоохоронців про наявність суттєвих ознак скоєння відповідних злочинів, які несуть загрозу національній безпеці.

Санкції є обмежувальним та запобіжним заходом, а не вироком суду. Також Резніков наголосив, що правоохоронні органи мають завершити розслідування, довести до звинувачень та отримати позитивний вирок суду.

Читайте також: Санкції проти контрабандистів: Зеленський увів у дію рішення РНБО

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що за результатами засідання РНБО 2 квітня вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів. Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов назвав імена осіб "топдесятки українських контрабандистів", проти яких Україна запровадила персональні санкції. За його словами, до цього списку увійшли Іван Бокало, Валерій Пересоляк, Юрій Кушнір, Олександр Єрімічук, Орест Фірманюк, Вадим Альперін, Олександр Чудаков, Віктор Шерман, Олександр Кравченко, Володимир Дідух.

Читайте також: В ОП готують законопроєкти про кримінальну відповідальність за контрабанду - Данілов

Також повідомлялося, що після засідання Ради національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-