Кулеба сказав, коли можуть поновитися повноцінні міжнародні подорожі

Кулеба сказав, коли можуть поновитися повноцінні міжнародні подорожі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прогнозує, що повноцінні міжнародні поїздки не відновляться, доки вакцинація від коронавірусу не буде завершена.

Як повідомляє Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю виданню KyivPost.

"Але зараз пріоритет - це вакцинація... Повноцінні міжнародні подорожі не будуть відновлені, допоки вакцинація не буде завершена і поки пандемія не буде взята під контроль", - сказав Кулеба.

За словами глави МЗС, дипломатія наполегливо працює у постійному діалозі з Європейським Союзом, щоб зробити нові умови для подорожей українців максимально доступними.

Читайте також: Штати розробляють власні паспорти вакцинації - WP

Кулеба також наголосив, що вакцини досі є дефіцитним ресурсом в усьому світі, тому тут Україна не є винятком. Своєю чергою це робить деякі країни "вакцинними націоналістами", оскільки вони скасовують експорт вакцин, доки їхнє населення не буде повністю імунізоване, зазначив він.

Це, за словами міністра, величезний виклик, але дипломатія також наполегливо працює над тим, щоб дружні країни, такі як Польща, допомагали Україні отримувати більше вакцини.

Читайте також: SkyUp анонсував польоти до Албанії з 25 квітня

"Друзі діляться речами навіть у найпохмуріший час. І в України теж є друзі... Нам дуже хотілося б бачити панування "вакцинної ліберальної демократії", але реальність вказує на іншу картину, і ми повинні мати на це чесний погляд", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні протягом 1 квітня щеплення проти COVID-19 отримали 19 097 людей.

Читайте також: Паспорти вакцинації: у Єврокомісії пояснили, хто не отримає «зелене світло»

18 березня перемовники Європейського парламенту, Ради ЄС та Єврокомісії досягли політичної згоди довкола введення в дію так званої Європейської системи інформації про подорожі та авторизації (ETIAS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-