Суд розглядає апеляцію на арешт Антоненку

Суд розглядає апеляцію на арешт Антоненку

Фото
Укрінформ
Київський апеляційний суд розглядає скаргу захисників обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка на продовження йому тримання під вартою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У засіданні присутні прокурори, обвинувачений Антоненко і його адвокати.

На початку засідання адвокат Антоненка Станіслав Кулик подав клопотання до суду, щоб його підзахисному дозволили сидіти поруч із своїми адвокатами на час розгляду апеляції. Колегія суддів відмовила у задоволенні цього клопотання.

Читайте також: Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

Суд розглядає апеляцію на арешт Антоненку / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський районний суд продовжив строком на 2 місяці запобіжні заходи для двох обвинувачених у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета - Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко. А також строк дії обов'язків для третьої обвинуваченої у справі — Яни Дугарь, також на 2 місяці.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Справа Шеремета: суд Києва заявляє про втручання у діяльність суду присяжних

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-