Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

Укрінформ
У провадженні щодо замовників убивства журналіста Павла Шеремета заплановано кілька слідчих дій окрім допиту ексспівробітника білоруського спецпідрозділу «Алмаз» Ігоря Макара.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив на програмі "В гостях у Гордона", передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується справи щодо замовників (вбивства Шеремета – ред.)... Були проведені слідчі дії, не так давно, після Нового року, приїжджав сюди цей чоловік (Макар – ред.), ми домовилися, він дав свідчення. Ці свідчення досить цікаві. Ще у нас там будуть дві дуже цікаві слідчі дії. А потім Генпрокурор вирішить, чи можна цю інформацію робити публічною і що з нею робити далі», - сказав Аваков.

Читайте також: Аваков заявляє, що у справі Шеремета «реальних нестиковок» практично немає

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Справа Шеремета: суд продовжив вивчення письмових матеріалів

4 січня 2021 р. було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-