Справа Шеремета: суд Києва заявляє про втручання у діяльність суду присяжних

Справа Шеремета: суд Києва заявляє про втручання у діяльність суду присяжних

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва заявляє про втручання у діяльність суду присяжних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Шевченківський райсуд Києва у Facebook.

"Відповідно до ч. 4 ст. 48 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", 26 березня 2021 року суд присяжних Шевченківського районного суду м. Києва, що здійснює судове провадження у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за обвинуваченням Антоненка А.С., Кузьменко Ю.Л. та Дугарь Я.С., звернувся до Вищої ради правосуддя та Офісу генерального прокурора з повідомленням про факти втручання в професійну діяльність суддів та вплив на суд присяжних при розгляді цього кримінального провадження", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суд продовжив на два місяці запобіжні заходи Антоненку, Кузьменко і Дугарь

Також в суді зауважили, що "кожне судове засідання у даній справі супроводжується організацією масових акцій протесту біля будівлі суду під час яких порушується громадський порядок, відбуваються бійки, пошкоджується майно тощо".

"Крім того, прихильниками обвинувачених, в соцмережах, зокрема Facebook, гостро обговорюється хід розгляду справи. В публікаціях та коментарях звучать неоднозначні висловлювання на адресу суддів та присяжних, що мають характер погроз та закликів до розправи, з метою схиляння суду до прийняття рішення, необхідного певній групі осіб. До того ж, з боку сторони захисту лунають висловлювання, які мають ознаки тиску", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Лук'янівське СІЗО, де перебуває Антоненко, пікетували з фаєрами

Шевченківський райсуд Києва просить громадян дотримуватись порядку під час судових засідань, не допускати висловлювань та поведінки, які суперечать вимогам закону та мають ознаки тиску на суд.

Як повідомляв Укрінформ, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

4 січня 2021 року було оприлюднені аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-