Лук'янівське СІЗО, де перебуває Антоненко, пікетували з фаєрами

Лук'янівське СІЗО, де перебуває Антоненко, пікетували з фаєрами

Фото, відео
Укрінформ
Активісти у Києві пікетували Лук'янівське СІЗО, де перебуває обвинувачений у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко.

Участь у заході взяли кілька десятків осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти вирушили під СІЗО після того, як стало відомо, що Антоненка не змогли доставити у Шевченківський районний суд, і засідання у цій справі було відкладене до його доставки.

Проте після поновлення судового розгляду справи Антоненко взяв участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Головуюча суддя Оксана Голуб поінформувала про лист на адресу суду від військової частини № 3066 НГУ, у якому йшлося про “можливі ускладнення з виконання завдань з конвоювання підсудних до Шевченківського районного суду міста Києва у зв'язку з раптовим спалахом захворювання CОVID-19 серед особового складу, а саме начальника варти, призначеного для виконання завдань з конвоювання, 16 березня 2021 року”.

Після закінчення судового засідання активісти запалювали під СІЗО фаєри жовтого, синього, червоного, білого і інших кольорів. Поліція не повідомляє про порушення громадського порядку під час акції.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У Києві відбулися акції на підтримку підозрюваних у справі Шеремета / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Антоненка не привезли з СІЗО, під судом його вже чекають з плакатами

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-